Gode Hitra ambassadører får vi aldri for mange av

Etter tre kursdager er det blitt 40 nye ambassadører for Hitra. Reiseliv, restauranter, handelstand og kommune har alle deltatt på Ambassadørkurs på Dalpro. Det finnes offisielle Hitra ambassadører, Åge Aleksandersen og Margaret Berger for eksempel. Kurset som Anna-Marie Haugen holdt var for alle oss andre. For vi er alle en representant for øyregionen.

Nordmenn reiser mer innenlands i år, hele 18% i første kvartal ifølge Statistisk Sentralbyrå. Mange velger kysten som sitt reisemål for sommeren. Norgesferie er blitt trendy og mange kommer hit.

Unik og eksotisk
På Hitra har vi mange aktører innen reiselivet og et lite kickoff før sesongen setter inn for alvor ble godt mottatt. Påminnelse om hvor viktig service og kunnskap er i møtet med tilreisende. Hva som kan tilbys her ute og ikke minst, få fastboende til å se øya på nye måter, ble det fokus på. Vi ser oss jo blinde på det vi har fordi vi ser det hele tida. Men øyregionen vår er unik og eksotisk.

Sola titta fram et lite øyeblikk og det ble kjapt kommentert «Der gikk vi glipp av årets sommer» Trønderværet er kjent for å være upålitelig sånn. Uvær opplever vi ofte og det er faktisk eksotisk for en byboer. Det er så enkelt å overse det positive i det.

Mye som skjer
At det er mye å gjøre her sommerstid, uansett vær, er det heller ingen tvil om. Om ikke lenge kommer oversikten over sommerens arrangementer. Det er mye å glede seg til der. Naturen, dyrelivet, livet i og på havet, lokalmat og drikke, tradisjoner og historie. Øyregionen er rik.

Anna-Marie Haugen har lang erfaring både som reisende og i reiselivet på Hitra. Hun startet sin yrkeskarriere på Dolmsundet hotell som 14-åring og har vært formidlingsleder på Kystmuseet i flere år. 10 år på reise i verden har lært henne om hvordan hun liker å bli mottatt i fremmede land og den erfaringen fikk hun videreformidlet med dette kurset. For det er viktig at det tilrettelegges litt, men man kommer langt med et smil også.

Litt annerledes ble den på trykk:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *