Natur- og miljøvern – det viktige engasjement

Mulig det bare er meg, men hvordan kan mennesker la være å engasjere seg i dette? Det er jo så viktig for oss alle og vår felles klode og fremtid.
Personlig er jeg nok i overkant engasjert i alt som har med natur og miljø å gjøre, jeg innser det. Men jeg forstår bare ikke folk som mener at det ikke angår dem.

Samtidig leser vi i aviser at forbruket vårt øker og med det øker også trykket på kloden. Vi kjøper og kjøper, eller som noen politikere påstår, vi holder hjulene igang. Greit nok at vi trenger et visst forbruk, men vi trenger i ennå større grad et bevisst forbruk.

Hvis alle skal ha samme klimaavtrykk som en gjennomsnitts nordmann sies det at vi trenger minst tre jordkloder. Vi har jo ikke det, det finnes ingen planet B som vi kan høste av eller evakuere oss til. Økonomisk sett har vi det godt her i landet, men vi tar ikke inn over oss hvilke konsekvenser vårt forbruk har for resten av verden. Sånn er det bare.

Måtte bare lufte ut litt frustrasjon mellom forrige ukes årsmøter (innen natur og miljø) og denne ukes informasjonsmøte om kystlotteriet som kanskje blir en realitet her. Det er godt det finnes noen engasjerte mennesker, men vi vil alltid trenge flere.

Disse vil også ha rent hav med masse mat

Disse vil også ha rent hav med masse mat

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *