Irriterende forkortelser

Noen ting irriterer mer enn andre. Utstrakt bruk av forkortelser er en ting som får meg til å bli smårar og litt til. Noe annet er såkalt pedagogisk programvare.

Det har ingenting med hverandre å gjøre, ikke sånn egentlig. Men i dag har jeg klart å terge min egen hjerne med begge deler. For hva sier du til å få beskjeden: Lever det på OSK. Du skjønner hvor du skal levere noe da? Jeg gjør forsåvidt det, men mistenker at årsaken til at jeg forstår det er at jeg har jobbet i kommunesystemet. OSK er nemlig Offentlig Service Kontor. Eller på godt norsk, resepsjonen på kommunen.

Så var det direktøren for HR og kommunikasjon da. At hun er direktør for noe er forståelig, men at HR skal bety Human Resources? Sorry, det er ikke like logisk, ikke mer oppklarende heller egentlig. For hva er hun da direktør for? Menneskelige ressurser? Svada, etter min mening.

Det kalles stammespråk visstnok, disse forkortelsene. Irriterende at de ikke like gjerne kan bruke norsk språk og rettframtale, men det skal vel være mest mulig uforståelig. Samme gjelder denne hersens pedagogiske programvaren. Alle som har vært elev, student eller lærer har stifta bekjentskap med det.

Jeg skulle melde meg på eksamen for våren, noe som skulle være en grei sak. Blir ikke det når det skal logges inn på flere forskjellige systemer for å få alt godkjent. Samme gjelder forsåvidt statlige systemer som alltinn og digipost. Hva søren er vitsen med å finne opp kruttet på nytt? Jeg klarer meg alltids, tross alt har jeg 20 års erfaring med teknologien, men hva med nybegynnere, eldre?

Nja, det ble dagens utblåsning fra min side. Må finne et skybilde eller noe for å illustrere sånt nå. Helst ei mørk uværssky og det har jeg garantert i arkivet 🙂

Uværssky

Uværet blåste ut, samme gjør jeg


Kommentarer

Irriterende forkortelser — 1 kommentar

  1. Bra skrevet,og veldig enig med deg. Irriterer meg grønn over alle forkortelser som brukes og jeg ikke skjønner bæra av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *