Twin Peaks og bygda

Når man får lyst på en skikkelig virkelighetsflukt og bare la verden gjøre det den sjøl vil. Ikke at jeg etterlater verden helt for seg sjøl altså, det nytter jo ikke, må passe på litt.

Men påsken er nå over og jeg sliter litt med å komme meg inn i hverdagstralten igjen, har ikke helt funnet lysten til det ennå. Kan være fordi det er igjen noen episoder av dvd-boksen med Twin Peaks serien i.

En skikkelig intens opplevelse, selv for meg som faktisk har sett hele ei påske for 7-8 år siden. Gubben og jeg er enige om at det må ha kommet inn nyinnspilte episoder i den boksen, for det er mye vi ikke husker. Også blir vi sittende der, helt oppslukt og fascinert av en annerledes verden. Eller er den egentlig annerledes?

Begynner vi å gå litt nærmere innpå små samfunn her til lands så finnes det virkelig mye rart der også. Ikke så fremtredende som i Twin Peaks, eller kanskje det er det? Hvem vet? Det er nok umulig å få visshet i det, men å leke med tanken er lov.

Hvis vi tenker oss om litt, hva skjer egentlig i et lokalsamfunn? Er det mye som ikke kommer opp til overflaten så alle kan se det? Selvsagt er det det. Alle små, og absolutt de større samfunna har sine problemer. Senest igår var det på nyhetene at korrupsjon er blitt mer vanlig. Syns nå jeg har hørt det mange ganger de siste årene jeg da.

Finnes det konflikter i næringslivet i Norge, utbyggerinteresser som går på tvers av lokalbefolkningens interesser? Javisst gjør det så. Intriger innad, i kommune, næring og privatliv? Absolutt. Den eneste forskjellen mellom Twin Peaks og forskjellige steder i Norge er at det første er en tv-serie og alt blir mer komprimert.

Uff, nå ble jeg nesten skremt av egne tanker her. Kanskje best å skyve skjelettene tilbake i skapet. Og etter ei hel uke så innser jeg at innlegget har blitt liggende upublisert, jadda.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *