En uvanlig dag på Hitra

Litt merkelig å starte en helt ny blogg med det som ikke er dagligdags, kanskje, eller det kan sette en standard for å forvente det uventede. Hva denne bloggen blir til får man se underveis.
Vanlige dager er stort sett studier, innen journalistikk, foreningsvirksomhet og frivillig arbeide av forskjellig slag. Når jeg kravler ut av hulen min for å oppleve verden rundt meg så blir det uvanlig, og da kan alt skje.

Utypisk for kvinner, ihvertfall når man har nådd den modne alder av 48, hadde jeg ikke tidligere vært innom et spa. Langt unna min tankeverden sånn luksus. Men med kropp som protesterte på en litt for lang vinter og lengre ventelister hos fysioterapeuten ble det redningen for meg.

Langt ute på kysten av Trøndelag så har vi luksusmuligheter som andre kan misunne oss. Den kortreiste gourmetmaten av lokale råvarer, restauranter av alle slags, intime klubbscener hvor det gjerne opptrer internasjonale artister, mikrobryggerier som kan gjøre hvem som helst redd for alkoholforbruket sitt og en natur som er helt uslåelig (enn så lenge)

Boblebad

Boblebad – terapibad med innebygget massasje. Perfekt til slitne ledd

I tillegg fant jeg altså meg sjøl i en spaverden. Jeg som ikke aner opp ned på sånt i det hele tatt og stort sett lever et liv etter de mest miljø og naturvennlige prinsipper. Unødvendig luksus har jeg fnyst tankefullt når andre har nevnt det. Passer best til utdrikkingslag og bortskjemming av jubilanter. Og altså journalistikkstudenter med knakende ledd i vinterkulda.

 

Men for en åpenbaring det ble. Sylvi viste frem det flotte lokalet, forklarte hvordan det hele fungerte og overlot meg til meg sjøl og meditasjon, og litt undring. En eventyrverden var bare min i en hel time, en time uten forstyrrelser utenfra. Livet var plutselig ganske godt likevel.

Avlappingsstol

Etter boblebad er frukt og vann herlig, samme etter badstue.

Lett avlapping mellom øktene er også mulig. Frukt og vann dukket opp helt uventa og var ekstra luksus. Hele stedet har en avslappet atmosfære, dempet belysning og alt som tenkes kan, trur jeg. Som sagt er ikke spa noe jeg har lang erfaring med.

Men det som virkelig var prikken over i’en for meg ble selvsagt infrarød badstue. Har fått det anbefalt fra andre tidligere og de er ikke så veldig dyre i innkjøp egentlig. Helseeffekten har jeg derimot vært tvilende til. Best å prøve og se om det fungerer før man investerer sier nå jeg da.

Så da ble det også forsøkt. Det var først når jeg åpna døra at jeg innså at der

Badstue

Infrarød badstue med panfløytemusikk.

var det musikk. Ganske så lydtette de der. Rolig og meditativ panfløytemusikk med innslag av gitar og naturens lyder. Kunne blitt der hele dagen trodde jeg, men det ble for varmt etterhvert og da var frukt og vann i hvilestolen god pause før ei økt til. Enkle yogaøvelser kunne gjøres inne i den også, måtte jo sjekke om kroppen hadde myknet litt.

 

Tiden gikk fort og likevel sakte. En følelse de som driver meditasjon ofte beskriver. Flyter ut av tidsflommen, være ubevisst og samtidig bevisst. Vanskelig å beskrive alt, så for sikkerhets skyld har jeg bestilt ny time neste uka. 300,- for en times velvære, det kan neppe byen konkurrere mot.

Nei, dette er ikke et sponset innlegg. Å betale 300 kroner for å bevare min egen kropp og integritet har jeg faktisk råd til.


Kommentarer

En uvanlig dag på Hitra — 2 kommentarer

  1. Gratulera Cassandra. Vilket fint inlägg.Du inspirerar mig at ta upp skrivning jeg og. Å skriver är ikke bara å skrive uten det är å tänke genom å tänke för, tänka om och å lära.Det är å utvickles. Jeg skrev en vetenskaplig artikel som var väldigt bra men fick trist konsekvens för mig. Skrev inget mera. Så jeg lär mig än. Ditt blir spännande å följe. Hjertlig lycka till.

    • Synes da du må skrive videre Eva, sett igang, lag en blogg eller skriv for andre.
      Men det er mye troll der ute, det er klart. Her har jeg med vilje satt at alle kommentarer må godkjennes for eksempel. Jeg blir jo nødt til å lese ha troll finner på, men de får ikke publisere det uten at jeg godkjenner og dermed ser ikke andre det heller.
      Er viktig å skjerme seg litt tror jeg, ihvertfall i begynnelsen, så blir vel huden hardere etterhvert og man tåler mer, eller kanskje ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *